Partion visio

Partion uusi strategiatyö on käynnistynyt viime vuoden puolella. Strategiaryhmän jäsen Lauri Luoto kirjoitti hyvän bloggauksen partion visiosta: http://uusiutuvastrategia.wordpress.com/2013/12/07/mika-on-hyva-visio-partiolle/

Jäin tuon kirjoituksen jälkeen miettimään miksi nykyinen visio ei näytä toimivan. Yksi keskeinen syy avautuu oikeastaan Laurin kirjoituksesta. Nykyisen visio  ”Partio on Suomen vaikuttavin ja vetovoimaisin nuorisojärjestö, joka monipuolisesti kasvattaa lapsia ja nuoria.” on hyvä, ellei peräti erinomainen järjestölle nimeltään Suomen Partiolaiset. Tästä ongelma alkaakin syntyä, visio on laadittu järjestölle eikä partiolaisille. Tälläinen visio puhuttelee maksimissaan siis noin 1500 HC-partiolaista ja sen verta mitä HC-partioforumilla strategia keskusteluttaa vähän heitäkin. Me tarvitsemme vision, joka puhuttelee jokaista partiolaista, heidän huoltajiaan ja oikeastaa jokaista suomalaista.

Lauri avaa kirjoituksessaan hyvin esim. ylioppilaiden missioita. Haluisin että meidänkin visio olisi niin yksinkertainen ja puhutteleva että jokainen sen meistä sisäistää ja haluaa toimia siihen suuntaan. Viime vuonna kantautui korviini hyvä missio eli Pääkaupunkiseudun partiolaisten ”Pokkaa pelastaa maailma”. Samaan tyyliin tulisi olla myös valtakunnallinen visio partiolaisella on pokkaa pelastaa maailma. Tämän ymmärtää jokainen. Itse en tähän mennessä ole keksinyt tuota parempaa visiota, mutta näillä sanoilla haluan antaa kipinän miettimään aihetta. Ehkä jäsenkokouksessa, jollakin nuorella kokousedustajalla on pokkaa?

One Reply to “Partion visio”

Kommentit on suljettu.